Bora Bora, Tahiti en de andere Gezelschapseilanden

Frans-Polynesië & Bora Bora

De Gezelschapseilanden zijn de meest gevarieerde eilanden van Frans Polynesië. Als specialist adviseren wij je graag met een reisvoorstel op maat.

Eiland hoppen of een huwelijksreis naar Bora Bora en Tahiti

In zijn avonturenroman "20.000 Mijlen onder Zee" roemde Jules Verne de schoonheid en de hoge bergtoppen van de Gezelschapseilanden. Tijdens een individuele luxe reis langs deze prachtige eilanden ben je verzekerd van de meest gevarieerde archipel van Frans Polynesië, met een grote rijkdom aan natuur én cultuur.

Voorbeeldreizen in deze regio

Tetiaroa
Een exclusief verblijf op Tetiaroa en Bora Bora en een meerdaagse privé jachtexcursie
Bekijk voorbeeldreis

De crème de la crème van Frans-Polynesië & Bora Bora

17 dagen - prijs op aanvraag Veilige resorts ✓ Crowd avoidance ✓ Flexibel maatwerk

P2_08_RAIATEA_DSC01932_©_Audrey_Svoboda
Een diverse rondreis inclusief verblijf in heerlijke accommodaties
Bekijk voorbeeldreis

Wat maakt Bora Bora, Tahiti en de andere Gezelschapseilanden zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie
MB_poison_cruJ._Sekkaki_12957

Heerlijk eten

De Poison Cru is wereldberoemd in Frans Polynesië

Meer informatie Meer informatie
MBroggenTIM-MCKENNA.COM_15318-p19feai1881pik1vl41sd77qe1uk1

Geweldige bootexcursies

Bijvoorbeeld met mantaroggen

Meer informatie Meer informatie
MB_zonsondergang_Moorea42_o_42_000020468_2895_20

Prachtige zonsondergangen

Meer informatie Meer informatie
snorkelen_fakarava

snorkelen

Meer informatie Meer informatie
T._Salmon_13574Heiva

kleurrijke dansvoorstellingen

Meer informatie Meer informatie
MBFrans_Polynesie__Raiatea__marea

culturele schatten

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
MB_romantiek_Bora_BoraTy_Sawyer_18446

Romantisch Bora Bora

Bora Bora is Tahitiaans voor 'eerstgeborene'. James Cook omschreef het eiland in de 18de eeuw als 'de parel van de Pacific'. Nog altijd is Bora Bora te mooi om te missen. De groene, afgeplatte vulkaanpieken Mount Pahia en Mount Otemanu steken fel af tegen de mooiste lagune ter wereld. Op de omringende motu's (onbewoonde eilandjes) kun je genieten van de witte zandstranden en kun je onvergetelijke wandelingen maken. Een halfdaagse bootexcursie is een prettige manier om een indruk van het eiland te krijgen.

Tahiti - méér dan een stop-over

De gezellige hoofdstad Papeete doet een beetje denken aan Zuid-Frankrijk. Je kunt hier flaneren langs de haven, de kathedraal of de Paofai-tempel bezoeken. De plaatselijke bevolking doet haar dagelijkse boodschappen op de overdekte markt. Hier wordt groente en fruit verkocht, maar ook houtsnijwerk - kunst én kitsch! Ook schiereiland Tahiti Iti is ten onrechte onbekend. Je kunt hier prachtige wandelingen maken door de overweldigende natuur en over de zwarte lavastranden.

Frans_Polynesie__Tahiti_vanaf_Moorea
MB_dolfijnen_op_MooreaTY_SAWYER_16502

Magisch Moorea is zichzelf gebleven

Tijdens een 'jeepsafari' over Moorea moet je bij een van de uitzichtpunten een flink eind achteruit omhoog, omdat je boven niet kunt keren. Het is het angstzweet waard: het punt biedt een schitterend uitzicht over de fjordachtige lagunes van Cook Bay en Opunohu. Ook kun je hiervandaan de dramatisch vormgegeven vulkanische pieken het beste zien. De bekendste is de Mou'a Puta, oftewel 'doorkliefde berg'. Op Moorea is een traditioneel Polynesisch dorp nagebouwd, het zogenaamde 'Tiki Village', dat uitleg geeft over de leefwijze van de bewoners voordat westerlingen er voet aan wal zetten. Een Tiki is een beeld dat bij een Marea, een heilige plaats, staat. Voor kinderen is een dolfijnexcursie een leuke en indrukwekkende ervaring. De dolfijnen komen aanzwemmen en een bioloog geeft uitleg over deze fascinerende dieren.

Huahine - authentiek mooi

Volgens de overlevering heeft de halfgod Hiro dit eiland met zijn kano in twee stukken gespleten. Ondanks de ruige natuur en de prachtige stranden is Huahine Iti, het kleinste deel, nog nauwelijks ontdekt. En dat terwijl het maar 175 kilometer van Tahiti verwijderd ligt. Het is een erg leuke en bijzondere ervaring om Huahine Iti per fiets te verkennen. Je fietst van vallei naar vallei, steeds met de zee op de achtergrond. In ruim drie uur doe je zeer uiteenlopende indrukken op, van fruitbomen tot oerbossen, een viskwekerij, een vanilleplantage en kleine winkeltjes, waar je niet als toerist wordt behandeld. Een bootexcursie over de lagune blijkt een ideale manier te zijn om de diverse snorkelsites van het eiland aan te doen of een parelkwekerij te bezoeken.

fietstocht_huahine

Raiatea en Taha'a

Raiatea betekent 'verre hemel' en 'zachte witte lucht'. Het is een van de eerste eilanden die door de Maori's werden bewoond - een zeer belangrijk cultureel en spiritueel centrum. Op Raitea kun je de ruïnes van Taputapuatea Marae bezoeken, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Frans-Polynesië. Vanuit dit door UNESCO uitgeroepen werelderfgoed zwermden vroeger de krijgers uit om de zogeheten grote Polynesische driehoek te vormen. Op het bloemvormige Taha'a kun je een indruk krijgen van het rustige, traditionele leven van de bewoners van Frans-Polynesië. Het glooiende berglandschap doet vriendelijk aan en in de valleien worden watermeloenen, kopra en vanille verbouwd. Dat laatste kan niemand ontgaan: de zoete geur van vanille hangt in de lucht. Om Taha'a heen liggen verschillende motu's waar je kunt zwemmen en zonnen.

Maupiti - Bora Bora in het klein

Het kleinste, meest geïsoleerde eiland van de archipel is Maupiti, 40 kilometer ten noordwesten van Bora Bora. Het is nog nauwelijks door toeristen ontdekt en wordt vaak afgedaan als een onontwikkelde versie van Bora Bora. Maar haar steile klippen en lagune zijn even indrukwekkend als die van haar grotere zus. Het eiland kent vijf motu's met ongerept witte zandstranden. Hier laat je de bewoonde wereld waar ze is: heel ver van je bed.

Frans_Polynesie__Maupiti_vanaf_berg
Frans_Polynesie__Maupiti__boottransfer

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Hoogtepunten volgens onze Frans-Polynesië & Bora Bora reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven