Peru

Peru is een paradijs voor zowel actievelingen als natuur- en cultuurliefhebbers. Wij adviseren je graag over een individuele rondreis naar dit veelzijdige land en inspireren je graag met een reisvoorstel geheel op basis van jouw wensen.

Rondreis Peru: héél veel diversiteit

Peru is wellicht één van de meest veelzijdige landen van Zuid-Amerika. Een land met een wonderbaarlijke diversiteit dat is terug te vinden in de schitterende natuur, adembenemende landschappen en een kleurrijke bevolking. Peru biedt niet alleen toegang tot één van de hoogste bergketens ter wereld, het land beschikt ook over de best bewaarde gebieden van het Amazone regenwoud en herbergt wildsoorten die je niet snel ergens anders zult tegenkomen.

Laat je fascineren door de diversiteit in landschappen van imposante bergen en jungles in het noorden, tot woestijnen en weelderige valleien in het zuiden. Bewonder koloniale steden en indrukwekkende Inca bouwwerken. Ontmoet de authentieke en gastvrije bevolking en maak kennis met hun lokale specialiteiten.

Ongeacht je voorkeur, wij helpen je graag met het samenstellen van een exclusieve rondreis op maat door het spectaculaire Peru. Laat je inspireren en vraag een reisvoorstel aan.

Picnick Taquile eiland op het Titicaca meer in Peru
Een diverse rondreis door het centrale deel van Peru
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis hoogtepunten Peru

22 daagse rondreis vanaf €5.800,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Contrastrijke rondreis door Peru


Toon regio's op kaart

Bij Peru wordt vaak in eerste instantie aan Machu Picchu gedacht. Echter, dit indrukwekkende land behelst veel meer bijzondere plekken dan enkel deze verborgen Inca stad. Het is een veelzijdige bestemming en een paradijs voor avonturiers, natuur- en cultuurliefhebbers.

Dit contrastrijke land kenmerkt zich onder andere door prachtige natuur in de meest ruige vorm, waar op veel plekken het massatoerisme nog niet is toegeslagen. Ontdek bijvoorbeeld het grandioze Andesgebergte met afgelegen dorpjes, blauwe meren en imposante bergen. Of ga op ontdekkingsreis door de ongerepte Amazone met haar kenmerkende biodiversiteit, waar je de kans hebt om een jaguar te spotten of andere zeldzame fauna en flora. Peru herbergt daarnaast prachtig cultureel erfgoed en diverse archeologische vindplaatsen zoals Kuélap of de piramides in het woestijnlandschap.

Wat dacht je van de imponerende zoutterassen van Maras en Moray of de immense Colca Canyon waar je de Condor, een reusachtige vogel, kunt spotten tijdens zonsopkomst? In de Heilige vallei van de Inca's lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Naast een trektocht naar het fenomeen Machu Picchu, kunnen wij het zeker aanraden om de bijzondere Nazca lijnen vanuit de lucht te aanschouwen.

De cultuurliefhebber doet er goed aan om de koloniale steden Cusco en Arequipa te bezoeken, waar de gastvrije bevolking je kennis laat maken met de overweldigende, Peruaanse keuken en het nationale drankje; de Pisco Sour. Daarnaast vertellen de locals je graag verhalen over vroeger en over hun spraakmakende tradities en overtuigingen. Een verrassing is het Titicacameer, waar je mensgemaakte eilanden van bundels riet vindt welke tot op de dag van vandaag nog steeds bewoond worden.

Kortom, Peru kenmerkt zich door de wonderbaarlijke diversiteit aan landschappen, een authentieke en kleurrijke bevolking en een bijzondere geschiedenis.

Meer informatie Meer informatie
PE_sol_y_luna_culinair_gerecht_SOLYLUA-DIA4-54_kopie

Culinair genieten in Peru

Ontdek de smaakvolle en veelzijdige keuken van het land

Meer informatie Meer informatie
EN_PE_heilige_vallei_bevolking_shutterstock_232962148

Inheemse gemeenschappen in de Heilige vallei

Meer informatie Meer informatie
EN_PE_puno_titicaca_meer_weven_shutterstock_161954582

Aanschouw eeuwenoude weeftechnieken

Zoals bij het Titicacameer in het zuiden van Peru

Meer informatie Meer informatie
EN_PE_arequipa_colca_shutterstock_165141029

Vulkaan El Misti

De bekendste vulkaan van Peru is gelegen nabij de stad Arequipa

Meer informatie Meer informatie
EN_PE_machu_picchu_shutterstock_223919614

De parel van het zuiden

Machu Picchu is een adembenemende locatie met raadselachtige bouwwerken

Meer informatie Meer informatie
EN_PE_huaraz_gletsjers_shutterstock_109371176

Het ruige Andesgebergte

Met imposante bergtoppen en helderblauwe meren perfect voor trektochten

Meer informatie Meer informatie
EN_PE_arequipa_colca_lama_alpaca_shutterstock_142584217

Alpaca's in de Heilige vallei

Deze knuffelachtige diertjes zijn kenmerkend voor Peru

Meer informatie Meer informatie
PE_amazone_rainforest_expeditions_NEW_kids_trails

Verken de biodiversiteit van de Amazone

Trek er op uit met een gids en spot de vele bijzondere flora en fauna

Onze werkwijze: geheel op jouw wensen afgestemd

1.

Verzoek om reisvoorstel op maat / afspraak maken

Dat kan telefonisch, bij ons op kantoor of eventueel zelfs thuis.

2.

Inventarisatie van de wensen en het bespreken van de mogelijkheden

Dit is het belangrijkste onderdeel voor het maken van een reisvoorstel op maat.

3.

Reisvoorstel op maat

Per mail ontvang je ons uitgebreide voorstel. Geheel afgestemd op jouw wensen.

Foto_AOT_2

Ontmoet ons team:

Passie en expertise is waar wij voor staan

Waarom naar Peru met All Over Tours?

Naast de bekende Inca Trail bieden wij ook minder bekende trektochten aan waarbij we gebruik maken van de meest betrokken gids, top locaties en de beste service. Geen enkele reis is geautomatiseerd, jouw droomreis wordt volledig op maat in elkaar gezet.

Oftewel een volledige verzorgde individuele rondreis waarbij wij zorgen voor de beste gidsen en verblijf in de mooist gelegen accommodaties, elk met een eigen karakter. Naast de bekende toeristische trekpleisters laten we je ook graag de nog onbekende delen van het land zien en heb je de mogelijkheid om op minder toegankelijke plekken te komen.

Wij delen graag onze bijna 30 jaar ervaring met je bij het samenstellen van jouw droomreis op maat naar Peru, eventueel in combinatie met de andere regio's van Latijns Amerika. Het is onze passie, wij doen niets anders, wij weten wat onze reizigers belangrijk vinden voor een onvergetelijke reis.

Ben je nieuwsgierig geworden hoe jouw individuele rondreis naar Peru er uit kan zien? Vraag een reisvoorstel aan en we laten je graag de verschillende mogelijkheden zien. Vermoedelijk word je net zo enthousiast over Peru als wij!

  • Betrouwbaar: sinds 1992 specialist in maatreizen
  • Crowd avoidance: wij vermijden de massa zoveel mogelijk
  • De beste lokale gidsen: zij kennen de regio door en door
  • Maatwerk is onze specialiteit: rekening houdend met jouw interesse
  • Onovertroffen vakkennis: wij bezoeken de bestemmingen zelf
  • Reizen is onze passie: Die delen wij graag met je
  • Wij nemen de tijd voor je: geen vraag is voor ons te veel
  • Wij ontzorgen: en denken met je mee

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven