Het noorden van Peru incl. Lima

Peru

Een regio vol verrassingen. Historische steden, pre-Inca vindplaatsen, prachtige kustlijnen en ongerept Amazoneregenwoud. Wij adviseren je graag over het noorden van Peru!

Het onondekte en mystieke noorden van Peru

Waar menig reiziger vooral bekend is met het zuiden van Peru, is het mystieke en grandioze noorden nog weinig bezocht. Op veel plekken is hier het massatoerisme nog niet toeslagen terwijl het alle facetten biedt voor een afwisselende rondreis. Grote en mystieke citadels, graftombes en tempels sieren de buitengrenzen van sommige voornaamste steden van het noorden; Chiclayo, Trujillo en Chachapoyas. Bekend van archeologie, geschiedenis en contrastrijk landschap. Gedurende de periode tussen de eerste en de vijftiende eeuw hebben de pre-Inca culturen, de Moche, Lambayeque, de Chimu en de Chachapoyas hier een hoge mate van ontwikkeling doorgaan op het gebied van keramiek, landbouw en architectuur. De historische hoofdstad Lima wordt vaak als begin- of eindpunt gekozen voor het ontdekken van deze bijzondere locaties. En dan is er de jungle stad Iquitos, welke vaak wordt aangedaan als startpunt voor ontdekkingsreizen naar de ongerepte Amazone met haar kenmerkende biodiversiteit. Vanuit Huaraz in het hoge Andesgebergte kun je prachtige trektochten langs imposante bergketens ondernemen.

Wat maakt Het noorden van Peru incl. Lima zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie
EN_PE_lima_shutterstock_181523507

Prachtige koloniale panden

Zoals de kathedraal op het centrale plein van Lima

Meer informatie Meer informatie
PE_delfin_cruise_3_amazone_culinair_gerecht_keuken_Cuisine_(16)

Laat je culinair verwennen

Proef de diversiteit van de Peruaanse keuken

Meer informatie Meer informatie
EN_PE_amazon_tambopata_iquitos_jaguar_shutterstock_209804161

Verken de Amazone van noord Peru

Op zoek naar schitterende wildsoorten zoals deze jaguar

Meer informatie Meer informatie
PE_hotel_kichic_zwembad_bij_strand_357A5887_kopie

Heerlijke zandstranden in Máncora

Geniet van een ontspannende strandverlenging na een actieve rondreis door Peru

Meer informatie Meer informatie
PE_delfin_cruise_3_amazone_excursie_grote_boom_regenwoud_excursion030

Georganiseerde jungletochten

Maak kennis met de schitterende, ongerepte regenwouden van het Pacaya Samiria National Reserve

Meer informatie Meer informatie
AE_PE_Aria_Amazon_Cruise_bovendek_Aria_Amazon_-_Outdoor_Lounge_-_01

Aan boord van een luxe rivierboot

Vaar mee door de wateren van het Pacaya-Samiria nationaal reservaat

Meer informatie Meer informatie
EN_PE_amazon_tambopata_iquitos_kikker_shutterstock_121830145

Bijzondere amfibieën

Ontdek diersoorten in de jungle welke op geen andere plek ter wereld voorkomen

Meer informatie Meer informatie
PE_pumarinri_amazon_lodge_lokale_bevolking_PUMARINRI-GALLERY-13

Leer meer over de authentieke bevolking van Tarapoto

Peru kent een prachtige, kleurrijke cultuur met bijzondere tradities

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Chachapoyas: Het best bewaarde geheim van Peru

Chachapoyas is een kleine regio met gelijknamige stad, midden tussen de bergen in het noorden van Peru. Deze regio biedt een perfecte balans tussen archeologie, natuur en cultuur en is een ultieme bestemming voor wie op zoek is naar een 'Off the beaten track' omgeving. In deze regio vind je de Gocta watervallen, welke met een hoogte van 771 meter de tweena hoogste ter wereld zijn. Met Chachapoyas als startpunt wordt een groot scala aan activiteiten georganiseerd naar bijvoorbeeld de regenwouden of het fort van Kuélap. Het fort is een archeologische plek van voor het Inca tijdperk en wordt ook wel het Machu Picchu van het noorden genoemd, mede door de vele ruïnes en andere overblijfselen van de Chachapoya cultuur. Een andere bijzondere, archeologische vindplaats zijn de sarcofagen van Karajia; zeven doodskisten in de vorm van mannen, door de Chachapoyas bevolking gebouwd op een klif. De historische stad Cajamarca is gelegen in een vallei van het Andesgebergte, in het noorden van Peru. De stad wordt omringd door majestueuze, groene bergen en bestaat uit vele koloniale panden.

CO_PE_Kuelap_Portada_3
PE_pumarinri_amazon_lodge_excursie_boottocht_PUMARINRI-GALLERY-11
EN_PE_amazon_tambopata_iquitos_toekan_shutterstock_45483520

Iquitos en de Amazone

Iquitos is een kleine, jungle stad gelegen in de noordelijke Amazone, welke enkel te bereiken is per vliegtuig of per boot. In de stad zelf kun je genieten van lokale restaurantjes, vele bars en sfeervolle muziek. Een bezoek aan de wijk Belén met haar drijvende markt vol specialiteiten is ook zeker aan te raden. Met een ligging aan de rivier de Amazone is Iquitos een perfect uitgangspunt voor het verkennen van de weelderige regenwouden middels meerdaagse riviercruises, welke vanuit de stad worden aangeboden.

Máncora met haar schitterende kustlijn

Het ongerepte noorden van Peru is een stuk minder bekend dan het toeristische zuiden van het land. Echter, hier vind je de meest prachtige stranden, kunstzinnige dorpjes en sfeervolle boutique hotels. Het is ook een perfecte locatie om culinair te genieten en je te laten verrassen door de Peruaanse keuken. Dankzij het klimaat in het noorden is deze regio het gehele jaar perfect voor een strandvakantie. De temperatuur is gemiddeld rond de 27 graden en er valt slechts weinig regen. Een groot deel van de kust bestaat uit woestijn, wat voor een bijzonder plaatje zorgt. Een aanrader is het strand van Máncora, waar kristalheldere golven, wit zand en heerlijke watertemperaturen aan de orde van de dag zijn. De golven zijn geliefd onder de surfers en in de maanden juli tot oktober laten walvissen zich ook graag zien.

PE_hotel_kichic_zwembad_bij_strand_357A5887_kopie
EN_PE_huaraz_gletsjers_shutterstock_119759014
EN_PE_huaraz_gletsjers_shutterstock_109371176

Huaraz - paradijs voor hikers

Huaraz is een stad in het noordwesten van Peru, tussen de bergketens Cordillera Blanca en Cordillera Negra. Door de ligging in het Andesgebergte en een hoogte van meer dan drie kilometer, wordt de stad omringd door fenomenaal berglandschap. Vanuit de stad worden trektochten langs afgelegen bergdorpjes en blauwe meren ondernomen. Het Nationaal Park Huascaran, behorend tot de werelderfgoedlijst van UNESCO, biedt imposante bergtoppen van meer dan zes kilometer hoog en de thuisbasis van poema’s, jaguars en lama's.

Chiclayo; bakermat van de Moche cultuur

Chiclayo is de hoofdstad van de regio Lambayeque, gelegen in het noordwesten van Peru en gemakkelijk te bezoeken vanaf Trujillo. De stad wordt gezien als een zeer geschikte uitvalsbasis voor het ontdekken van archeologische vindplaatsen. De omgeving van Chiclayo staat bekend als de bakermat van de Moche cultuur. In de Huaca Rajada werd in de vorige eeuw een ontdekking gedaan van het meest indrukwekkende graf in Amerika. Dit was de ontdekking van het graf van de Heer van Sipán, een belangrijke heerser van de pre-Inca-cultuur. De overblijfselen van zijn graf zijn tegenwoordig te aanschouwen in het Museum van de Koninklijke graven van Sipán. Een andere archeologische vindplaats welke zeker een bezoek waard is, is Túcume, ook wel vallei van de piramides genoemd. Dit gebied op circa 30 kilometer ten noorden van Chiclayo, herbergt een grote verzameling oude piramides, verspreid in een woestijnlandschap.

CO_PE_Chiclayo_museum_sipan_Chi.museo.Sipan.H.R.002
CO_PE_Trujillo_chan_chan_Trujillo-Chan-chan-foto-02-promperu

Koloniaal Trujillo

Het elegante, koloniale stadje Trujillo kent een rijke historie waar jaarlijks het Marinera festival plaatsvindt. Trujillo is de hoofdstad van de veel bezochte regio La Libertad. In het historisch centrum van de stad vind je het vrijheidsmonument, de prachtige kathedraal en andere overweldigende gebouwen uit de koloniale tijd. De regio kent vele archeologische bezienswaardigheden zoals de ruïnes van Chan Chan, welke afstammen uit het Chimú tijdperk. Chan Chan beslaat meerdere oude paleizen en graftombes van toenmalige koningen en behoort tot de werelderfgoedlijst van UNESCO. Verder zijn er diverse musea en piramides te ontdekken. De piramide van de maan is een ruim lemen complex, bestaande uit meerdere piramides op elkaar gebouwd.

De Moche cultuur

Sinds het begin van de tijdrekening tot circa 700 na Chr. heerste een oud Andes-volk over het noordelijke kustgebied van Peru; de Moche cultuur. Zij werden bekend vanwege hun efficiënte landbouwsystemen en de vele nederzettingen welke langs de kust werden gebouwd. In 700 na Chr. verdween de Moche-cultuur en ging op in de Chimu-cultuur. Tot de overblijfselen van de Moche behoren ruïnes, goudsmeedwerk, prachtige keramiek en irrigatiesystemen, verspreid in de omgeving van Trujillo en Chiclayo.

PE_Gocta_Andes_Lodge_excursie_130
PE_Gocta_Andes_Lodge_excursie__DSC2129
EN_PE_lima_shutterstock_189368555
EN_PE_lima_skyline_shutterstock_128327462

De historische hoofdstad Lima

Lima is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Peru. Het historische stadscentrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en kenmerkt zich door de vele koloniale gebouwen rondom het centrale plein ‘Plaza Mayor’. Hier vind je onder andere de bekende fontein, het regeringspaleis, het stadhuis en de kathedraal. De San Cristobal berg is het hoogste punt van Lima, waarvandaan je een mooi uitzicht hebt over de stad. De Palomino eilanden liggen voor de kust en herbergen een grote populatie aan zeeleeuwen en zeevogels.

De culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika

Naast de aanwezigheid van een rijke historie in deze prachtige stad, staat Lima voor veel mensen ook bekend als culinaire hoofdstad. In Lima wordt je op veel plekken verrast door de Peruaanse keuken, welke zich kenmerkt door de variëteit aan ingrediënten. Je vindt er vele top restaurants waar je tevens het nationale drankje kunt proeven; de Pisco Sour. Naast uitstekend eten kent Lima ook veel mogelijkheden om te shoppen of kunst te bekijken. In de Boheemse wijk Barranco vind je veel bijzondere straatkunst. De exclusieve wijk Miraflores met luxe winkelgelegenheden is ook zeker een bezoek waard.

PE_hotel_b_eten_gerecht_HOTEL_B....100426

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven