Zuid Argentinië

Argentinië

Individuele rondreizen door Patagonie en het merengebied

Reizen door de ongerepte landschappen van Patagonië

De steeds maar groter wordende Perito Moreno gletscher, het onaangetaste zeeleven bij schiereiland Valdés en het merengebied bij Bariloche vragen om ontdekt te worden. All Over Tours helpt je graag met het uitstippelen van een voor jou meest geschikte route!

Wat maakt Zuid Argentinië zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie
Aliwen_Arbol_en_USHUAIA
Meer informatie Meer informatie
Aliwen_meren_Lagos
Meer informatie Meer informatie
Yellow_Submarine__Valdez_Pinguinera_1_pax_bebe_entre_muchos

Kindvriendelijk

pinguïns bij Valdés

Meer informatie Meer informatie
Aliwen_DSCN2475_el_calafate

El Calafate in zuid Patagonie

ideaal voor gletsjer wandelingen

Meer informatie Meer informatie
Aliwen_ECG_Condor_(2)

Condor

vogel met grootste vleugeloppervlakte ter wereld

Yellow_Submarine_Valdez_Díadecampo_Cordero_patagonico
Bahia_Bustamante_(58)
Bahia_Bustamante_(92)
Aliwen_Bariloche_golf_iStock_000011406199_Large
Aliwen_merengebied_H1VfOp34

Merengebied

Het Merengebied is de gezinsvriendelijke bestemming voor de avontuurlijk ingestelde reiziger. Liefhebbers van vliegvissen, golfen op banen met de mooiste uitzichten, wandelen, fietsen en lekker eten komen hier zeker aan hun trekken. Je kunt heerlijk vertoeven in de aan het meer gelegen plaatsjes Bariloche, Villa la Angostura of San Martin de Los Andes. Ook kan je een grensoverschrijdende boottocht ondernemen naar het in Chili gelegen Puerto Varas, waarbij je onderweg Puerto Blest bezoekt.

Veel zeeleven bij Valdés

Het Valdés schiereiland staat bekend om zijn zeeleven, waaronder walvissen en zeeleeuwen en leent zich onder andere uitstekend voor kajak tochten. Minder bekend is het zuidelijker gelegen Bahía Bustamante, waar zeewier verbouwen wordt. Het is een waar vogelparadijs met een nog grotere diversiteit in wild

Bahia_Bustamante_Ph_Alex_Macipe_(42)
Bahia_Bustamante_Florian_Von_der_Fecht_(107)
Aliwen_Perito_Moreno_iStock_000032204614_Large

De omgeving rondom El Calafate

El Calafate, bij het Los Glaciares NP staat bekend om zijn gletsjers en fantastische trektocht mogelijkheden die je te voet of te paard kunt ondernemen. Daarbij mag een excursie naar de alsmaar groter wordende Perito Moreno gletsjer, een werelderfgoed, niet ontbreken. Ook een boottocht naar Estancia Christina, spectaculair gelegen aan het Argentino meer is een must. Hiervandaan geniet je van het mooiste uitzicht op de Upsala gletsjer. Voor de liefhebber zijn er ook hier meerdaagse trektochten mogelijk.

Gemoedelijk Chaltén

El Chaltén is een gemoedelijk klein plaatsje op grofweg drie uur rijden ten noorden van El Calafate. Hiervandaan kan je een geweldige trektocht naar de Fitz Roy berg ondernemen of een bezoek aan de Torre lagune brengen. Een andere noemenswaardige trektocht is naar de Laguna de los Tres voor het mooiste panoramische uitzicht op de Fitz Roy berg. Wij laten je graag nog meerdere tochten ondernemen, zoals een 5 uur durende trektocht naar de verscholen en minder bekende Grande, Cubo en Dickson gletsjers

Aliwen_Chalten
Aliwen_El_Chalten_14
Aliwen_Ushuaia_iStock_000008124486_Large
Aliwen_Ushuaia_End_of_the_world_train_iStock_000018371391_Large

Ushuaia - het einde van de wereld

Ushuaia, gelegen aan de Beagle kanaal, is de meest zuidelijke stad ter wereld. Het dient als uitvalsbasis om het Tierra del Fuego Nationaal Park en Antarctica te ontdekken. Hiervandaan kan je ook geweldige 4x4 excursies naar het Escondido meer en het Fagnano meer ondernemen. Een andere leuke excursie is de treinrit op de ''End of the World'' trein door een prachtige omgeving.

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Naar boven