Het noorden van Mauritius

Mauritius

Het noorden van Mauritius kent veel leuke plaatsjes en mooie stranden. Als specialist adviseren wij je graag met een reisvoorstel op maat.

Leuke vissersdorpjes, botanische tuinen en mooie stranden

Het noorden geldt als het drukkere gedeelte van Mauritius met niet alleen stranden, maar ook plaatsjes waar je bijvoorbeeld een markt kunt bezoeken. Het oosten van Mauritius kent van de mooiste stranden. Voor een authentiek beeld van Mauritius is het een aanrader om de kustroute tussen Belle Mare en Mahebourg per huurauto te ontdekken.

Voorbeeldreizen in deze regio

helico_takamaka_-_CREDIT_IRT_-_serge_gelabert_dts_12_2014
Een bijzondere helikopterexcursie en prachtige vulkaangebergtes
Bekijk voorbeeldreis

Boutique Il de La Réunion met strandverlenging Mauritius

16-daagse rondreis vanaf €4.000,- per persoon

Wat maakt Het noorden van Mauritius zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie
MTPA_014_Port_Louis_capital_N

Port Louis

Meer informatie Meer informatie
MTPA_057_Eureka_colonial_house_N

Eureka koloniaal huis

Meer informatie Meer informatie
MTPA_128

Volop coleur locale

Meer informatie Meer informatie
MTPA_150

De mooiste stranden

Meer informatie Meer informatie
MTPA_142_Cavadee_tamil_festival

kleurrijke festivals

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
MTPA_101_Port_Louis_market
MTPA_109_Port_Louis

Port Louis - de hoofdstad van Mauritius

Hoofdstad Port Louis is vooral een havenstad. Toch is er ook voor bezoekers het nodige te beleven. Het nieuwe Caudan Waterfront - met trendy winkeltjes, restaurants, een bioscoop en een casino - wordt beschouwd als de belangrijkste toeristische attractie. Ook op de centrale, overdekte markt is het een drukte van belang. Hier is van alles te koop waarbij je omringd wordt door de vele wonderlijke geuren die de Aziatische invloed met zich meebrengen.

Grand Baie - actief noordpunt

Behoefte aan reuring en vertier? Dan is Grand Baie in het noorden van het eiland de ideale bestemming. Er zijn winkeltjes, restaurantjes, bars en disco's. Je kunt hier watersporten, shoppen tussen bekende merken of een catamaranexcursie maken langs de steile kliffen van Gunner's Coin naar de eilandjes voor de kust. Op Flat Island kan worden gepicknickt en op Round Island ligt een natuurreservaat waar inheemse planten en reptielen zijn geherintroduceerd.

MTPA_045_View_from_The_North
MTPA_095

Belle Mare - sprookjesachtig

In het oosten van Mauritius liggen volgens velen de mooiste stranden. Prima voor wie toe is aan zon en rust.

Bij Belle Mare reikt een rif vrij ver de zee in. In de wijde omgeving van dit schiereilandje zijn de stranden sprookjesachtig mooi. Hier zijn sommige van de best gelegen resorts op Mauritius gevestigd - niet voor niets: zij hadden de eerste keus! De stranden vangen relatief meer wind, iets wat 's zomers als erg aangenaam wordt ervaren.

Sporteiland Ile aux Cerfs

Ile aux Cerfs leent zich uitstekend voor een sportieve dag. Na vijftien minuten varen met de speedboot ben je er al. Behalve in het zuidwesten van het eilandje kun je er geweldig zwemmen. Je kunt op verschillende plekken duiken en snorkelen. Er is een golfbaan en je kunt er lekker eten. Wandelaars kunnen er in drie uur rondom lopen en hebben een prachtig uitzicht op de prachtige, en stille, baaien. Aan de prachtige stranden kun je picknicken en het gevoel krijgen dat je het hele eiland voor jezelf hebt.

MTPA_075_Ile_aux_Cerfs

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Hoogtepunten volgens onze Mauritius reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven