Het zuiden van Mauritius

Mauritius

Een strandvakantie in het zuiden van Mauritius is ideaal voor rustzoekers. Als specialist adviseren wij je graag met een origineel reisvoorstel op maat.

Lange stranden en een prachtig schiereiland

Het zuiden en zuidwesten vormen zowel het ruigste als het droogste deel van Mauritius. Hier is het zeker ‘t minst druk. Bij Bel Ombre kun je prachtige strandwandelingen maken. Dit gedeelte van Mauritius doet veel mensen denken aan hoe Mauritius er uitzag voordat het door de toeristen werd ontdekt.

Voorbeeldreizen in deze regio

helico_takamaka_-_CREDIT_IRT_-_serge_gelabert_dts_12_2014
Een bijzondere helikopterexcursie en prachtige vulkaangebergtes
Bekijk voorbeeldreis

Boutique Il de La Réunion met strandverlenging Mauritius

16-daagse rondreis vanaf €4.000,- per persoon

Wat maakt Het zuiden van Mauritius zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie
MTPA_037_Salt_pan_Tamarin_Z

Zoutwinning bij Tamarin

Meer informatie Meer informatie
MTPA_056_Kite_surf_at_One_Eye_Spot_Z

Ideaal voor surfers

Meer informatie Meer informatie
MB_179_Chamarel_Falls

Chamarel falls

Meer informatie Meer informatie
MTPA_150

Prachtige stranden

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
MTPA_073_Le_Morne

Schiereiland Le Morne - een werelderfgoed

De omgeving van de 555 meter hoge berg Le Morne, waar het schiereiland naar is vernoemd is landschappelijk gezien een van de mooiste locaties. De kustweg voert door pittoreske vissersdorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Om het schiereiland ligt een lagune waarin je geweldig kunt zwemmen. Het schiereiland is een van de laatste vindplaatsen van de mandrinette, een zeldzame inheemse hibiscussoort.

Le Morne was een schuilplaats voor slaven. In 1835 togen de soldaten naar het schiereiland om aan te kondigen dat de slavernij was afgeschaft. Volgens de overlevering dachten de slaven dat ze weer gevangen werden genomen. Ze waren zo bang dat ze in zee sprongen. In hun nagedachtenis heeft UNESCO Le Morne op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Natuurfenomeen: coloured earth

De ‘Coloured Earth of Chamarel' ziet eruit als versteend kabbelend water in zeven duidelijk te onderscheiden kleuren. De diepe kleuren - rood, oranje, geel, paars, blauw en nog twee tussentinten - zijn het best te zien in het licht van de vroege ochtendzon. Het fascinerende is dat de kleuren zich nooit vermengen, ook niet als het regent. Zelfs als je ze allemaal in een reageerbuisje door elkaar schudt, zie je na een paar dagen toch weer zeven verschillende kleuren.

MTPA_152_Seven_Coloured_Earths
MTPA_049_Le_aux_Cerfs_golf

Tamarin - gezellig badplaatsje

Iets ten noorden van het schiereiland ligt Tamarin, een klein badplaatsje met in de omgeving een ruime keuze aan hotels en leuke winkeltjes. Hier kun je zwemmen tussen de dolfijnen, terwijl op de achtergrond de berg Le Morne opdoemt. Bovendien is het een walhalla voor surfers en golfliefhebbers.

Tamarin staat verder bekend om zijn zoutwinning. Mocht je de tijd hebben, dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen.

Mahébourg, glorie van gisteren

Mahébourg is de voormalige hoofdstad van Mauritius, maar heeft nog het meeste weg van een gezellig dorpje aan een prachtige rivier. Hier vind je nog veel oude koloniale gebouwen in Nederlandse en Franse stijl. Het ziet er hier en daar wat stoffig en verfomfaaid uit, maar de ontspannen sfeer maakt veel goed.

Op de markt worden je zintuigen getrakteerd op de geuren en kleuren van exotische vruchten en specerijen. Het is leuk om er rond te lopen en te zien wat de locals die avond zal eten.

MTPA_081
MTPA_021

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Hoogtepunten volgens onze Mauritius reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven