Phnom Penh en het zuiden

Cambodja

Hoofdstad Phnom Penh en de stranden van Cambodja zijn zeker een bezoek waard. Als specialist adviseren wij je graag met een reisvoorstel op maat.

Cambodja heeft méér te bieden dan Angkor

Naast de hoofdstad Phnom Penh kent dit vriendelijke land een schat aan natuurgebieden en kustlocaties voor een heerlijke vakantie.

Voorbeeldreizen in deze regio

bangkok-restaurant-riverside-terrace-1
Exclusieve reis naar Bangkok, Chiang Mai en Angkor met heerlijke strandverlenging
Bekijk voorbeeldreis

Luxe rondreis door Thailand en Cambodja

18 dagen vanaf € 11.600,- per persoon

(Laura)_IMG_4343_-_Sapa
Mooie rondreis door de meest bijzondere locaties in Vietnam en Cambodja.
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis met privégids door Vietnam & Cambodja

22 dagen vanaf € 8.300,- per persoon

330_Noord_Laos
Chiang Rai | Meerdaagse Mekong cruise | Laos van Noord naar Zuid | Angkor
Bekijk voorbeeldreis

Wat maakt Phnom Penh en het zuiden zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie
AA_village_-_coconuts

Volop authentieke dorpjes

Meer informatie Meer informatie
AA Boursra Falls, Mondul Kiri

Ongerepte natuur in Mondulkiri

Meer informatie Meer informatie
AA_Sihanoukville_456

Lange witte zandstranden

Meer informatie Meer informatie
AA_overwater_deck_at_sunset_32122_Song_Saa

Kleinschalige resorts van wereldklasse

Meer informatie Meer informatie
EXO_741_Royal_Palace__Phnom_Penh

Indrukwekkende paleizen in Phnom Penh

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
3

Hoofdstad Phnom Penh

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en hoewel niet zo populair als Angkor, is de stad zeker een aantrekkelijke stad om te bezoeken. Phnom Penh ligt aan de Mekong rivier en is een stad met een rijke geschiedenis en mooie koloniale gebouwen. Deze historische allure wordt afgewisseld met moderne aspecten, zoals kunstgalerijen, internationale restaurants, trendy boetiekjes en hippe clubs. Bij een verblijf in Phnom Penh zul je zowel de historische kant als de gezellige sfeer van de stad ontdekken.

Wat Phnom

De oorsprong van Phnom Penh vindt je bij de tempel Wat Phnom. Volgens de legende heeft een rijke vrouw, genaamd Penh, in 1373 vijf Boeddhabeeldjes gevonden waarvoor zij op een heuvel een heilige plek creëerde. Deze heuvel werd Phnom Penh (de berg van Penh) genoemd. Later is er op deze heuvel een grotere tempel gebouwd; het huidige Wat Phnom. Het is een prachtig voorbeeld van de Khmer architectuur. Voor veel inwoners van Cambodja is dit een heilige plek en het wordt daarom druk bezocht.

pp
EXO_717_Wat_Phanong__Phnom_Penh
EXO_27_Phnom_Phenh_riverfront
AA_Royal_Palace_Phnom_Penh_3

Koloniale charme van Phnom Penh

Tijdens de Frans koloniale periode (van 1884 tot 1953) werd Phnom Penh beschouwd als een van de mooiste steden van Azië. De stad werd in Franse stijl gebouwd, met brede lanen en boomrijke boulevards.
De stad beschikt ook over vele mooie bezienswaardigheden uit de tijd voor de kolonisatie, zoals het centraal gelegen Koninklijk Paleis uit 1866 en het prachtige Nationaal museum. De zilveren pagode die op het terrein van het paleis staat, is indrukwekkend om te zien.

De donkere periode van Tuol Sleng en de Killing Fields

Phnom Penh kent een rijke geschiedenis met helaas ook een donkere periode. Tussen 1975 en 1978 heerste het communistische regime van de Rode Khmer onder leiding van Pol Pot. Dit gruwelijke tijdperk heeft zijn sporen achter gelaten waar je tijdens je verblijf in Phnom Penh eigenlijk niet omheen kunt. Het oorlogsverleden van Cambodja is bijvoorbeeld terug te vinden in het Tuol Sleng museum. Dit gebouw was ooit een school, maar werd door de Khmer gebruikt als gevangenis, waar de vreselijke genocide plaatsvond. In het museum hangen foto's en schilderijen die dit in beeld brengen.

Buiten de stad liggen de ‘Killing Fields' waar meer dan 17.000 gevangen werden omgebracht. Dit zijn geen alledaagse bezienswaardigheden die je tijdens een vakantie verwacht, maar het geeft wel een duidelijk beeld van de geschiedenis van Cambodja.

EXO_743_Tuol_Sleng__Phnom_Penh
EXO_17_Sambor_Prei_Kuk_Temples
EXO_18_Sambor_Prei_Kuk_Temples_-_2

Kampong Thom

Op vier uur rijden ten noorden van Phnom Penh ligt de plaats Kampong Thom. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de archeologische plek van Sambor Prei Kuk. Hier bevinden zich meer dan 100 goed bewaarde tempels uit de zesde en zevende eeuw. Dit complex dat door een woud wordt omgeven, stamt uit de pre-Angkor periode en staat op de nominatielijst om een werelderfgoed te worden.

Natuurrijk Mondulkiri

De afgelegen Mondulkiri regio in het oosten van Cambodja is een aanrader voor wild- en natuurliefhebbers. Een hoogtepunt is om een kudde olifanten voor een wandeling te nemen in de bossen, heuvels en valleien van dit 650 ha tellend natuurreservaat.

Bezoek ook de Bousra waterval, een welkome plaats voor afkoeling tijdens de warme zomermaanden en ideaal te combineren met een natuur- of jungle trektocht.

AA Boursra Falls, Mondul Kiri
AA_elephants_at_Moldulkiri
Song_Saa_exploring_nearby_island_(Koh_Rong)_9777
Song_Saa_children_with_buffalos_on_Koh_Rong_beach_8780

De witte stranden van Koh Rong

Op tweeënhalf uur varen vanaf Sihanoukville ligt het grootste eiland van Cambodja: Koh Rong. Het is een prachtig tropisch eiland met maagdelijk witte stranden, veel palmbomen en zoetwater lagunes. Het eiland wordt omgeven door kristalhelder water, waar je goed in kunt snorkelen. Op Koh Rong vindt je een leuk vissersdorpje met een lokale markt, waar de vissers hun vangst van de dag proberen te verkopen.

Sihanoukville

Sihanoukville is de bekendste kustplaats van Cambodja en beschikt over mooie, witte zandstranden. In de plaatsje zelf is het leuk om een bezoek te brengen aan de lokale markt, waar veel verse vis wordt verkocht. De meeste activiteiten vindt je echter aan zee. Hier liggen verschillende mooie stranden en ook vindt je hier de haven. Sihanoukville is de ideale plek voor een strandverlenging na een indrukwekkende reis door Cambodja.

EXO_203_Strand_Sihanoukville
ream_np

Ream National Park

Vanuit Sihanoukville kunt je leuke dagtochten maken. Vlak bij ligt het Ream National Park, waar mangrovebossen, een gevarieerde selectie aan wilde dieren en witte stranden je opwachten. Ream National Park beslaat een oppervlakte van zo'n 210 km², dat je kunt ontdekken per boottocht of wandeltrekking. Breng in het Ream National Park zeker een bezoek aan een van Cambodja's meest ongerepte stranden: Sampouch Beach.

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven